fb-sls-lj


Srednja lesarska šola Ljubljana

Aškerčeva 1
1000 Ljubljana

Tajništvo: 01 2411 662
Ravnateljica:   01 2411 624
Zbornica: 01 2411 622
Svet. služba:   01 2411 614
Fax: 01 2411 663

lesarska@sclj.si

Uradne ure tajništva:
vsak delavnik od 10.00 do 12.00

Dejavnosti

 

Aktivnosti

Pri pouku in izvedbi športnih in kulturnih dejavnosti skušamo izkoristiti možnosti, ki jih nudi Ljubljana kot upravno in kulturno središče države. Tako dijaki in vajenci skozi vse šolsko leto obiskujejo muzeje, razstave, gledališke in filmske predstave ter sejme in prireditve, hkrati pa se seznanjajo z bogato arhitekturno in zgodovinsko dediščino mesta.

Ob strokovnih ekskurzijah v lesarska podjetja vsako leto omogočamo dijakom poleg spoznavanja slovenskih naravnih in kulturnih znamenitosti tudi ogled Tehniškega muzeja v Münchnu, enodnevno potovanje v Doberdob, ogled lesarskega sejma v Salzburgu, Tehniškega muzeja v Bistri, lesarsko-gozdarskega muzeja Vrbovec.

Na področju lesarstva pripravljamo tečaje restavriranja, rezbarjenja, izdelovanja intarzij, struženja lesa, vžiganja v les ter tečaj izdelave bumeranga. Dijaki lahko izpopolnjujejo znanje iz CNC, ACAD-a, ter EXCEL-a.

Dijaki in vajenci sodelujejo na natečajih, ki jih razpisujejo lesarska ali druga podjetja, v okviru novinarskega krožka pripravljajo dijaško glasilo LESNIKA, obiskujejo plesne vaje kot tudi tečaj CPP, smučajo v Gerlitzenu, osvajajo naše vršace in se pomerijo v strelskih in drugih športnih tekmovanjih.

Ob koncu šolskega leta dijaki zaključnih letnikov že tradicionalno pripravijo pestro razstavo svojih izdelkov. Na razstavo povabimo tudi starše, obrtnike, predstavnike podjetij… Ne gre prezreti, da se z izdelki naših dijakov tradicionalno predstavljamo tudi na vsakoletnem Pohištvenem sejmu v Ljubljani.

Vsako leto pa se udeležimo še Lesariade, športno in kulturno-zabavnega srečanja slovenskih lesarskih šol.

les 2

Znanje in zavedanje o lesu ima pridih čarobnosti in nekaj skrivnostnosti, delati z lesom je kreativno in lepo.

(neznan avtor)

les 3

Če ne bi bilo lesa, bi ga bilo treba izumiti.

(Teischinger)

les 1

Les brez gozdov je prav tako nepredstavljiv kot dan brez lesa.

(Patrick Moore)