fb-sls-lj


Srednja lesarska šola Ljubljana

Aškerčeva 1
1000 Ljubljana

Tajništvo: 01 2411 662
Ravnateljica:   01 2411 624
Zbornica: 01 2411 622
Svet. služba:   01 2411 614
Fax: 01 2411 663

lesarska@sclj.si

Uradne ure tajništva:
vsak delavnik od 10.00 do 12.00

Zadnje objave

Izdelki 2016

OTVORITEV RAZSTAVE ZAKLJUČNIH IZDELKOV

V torek, 14. 6. 2016, ob 13. uri smo se dijaki Srednje lesarske šole v prostorih knjižnice Šolskega centra Ljubljana predstavili s svojimi zaključnimi izdelki.

Uvodno besedo smo prepustili ansamblu Srednje lesarske šole, saj so utrip šole in dušo pravega lesarja najlepše povzeli kar z Lesarsko himno. Tej je sledila kratka dramska igra, ki je na hudomušen način pokazala na povezovanje domače in šolske tradicije, težave podjetnikov ter na pomembnost ohranjanja strokovnega zaledja, ki ga predstavlja institucija šole. Ves čas se je potrebno namreč izobraževati, izpopolnjevati in iskati nove, inovativne ideje.

Sledila sta uvodna nagovora ravnateljice SLŠ mag. Majde Kanop in direktorice ŠC Nives Počkar. Izpostavili sta, da je kreativno in strokovno delo, ustvarjeno skozi teoretični in praktični pouk, krona skupnega dela vseh, ki se trudimo, da pridobljeno odličnost ohranimo in jo hkrati izboljšujemo ter prenašamo na prihajajoče bodoče rodove.

Kot zadnjega smo k besedi povabili gosta iz Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, direktorja direktorata za lesarstvo – g. Jožeta Prikeržnika. Poudaril je, da lesarstvo ima prihodnost in da bodo na njegovem delovnem področju takšne in podobne aktivnosti tudi v prihodnje z veseljem podpirali.

Vsi skupaj se tudi zavedamo težav, s katerimi se srečuje lesarska stroka. A zaradi tega še ne smemo pozabiti na posamezne delčke mozaika. Prav dijaki Srednje lesarske šole pa lahko v prihodnosti celotni gozdno-lesni verigi dodamo še tisto višjo dodano vrednost.

Za konec so nas pred povabilom na razstavo, prigrizek in klepet člani ansambla razveselili še z dvema skladbama z naslovom Tebi Slovenija in Slakova inštrumentalna Živjo polka.

Na razstavi si je bilo mogoče ogledati: lok, lesen bariton, harmoniko, hladilnik – lesen sod, mizice, gugalnike, počivalnik, posteljo, omarice, smuči, lesena očala, samostrel, komodo, mentrgo, zibko, samostrel…

Še enkrat hvala vsem sodelujočim za izkazan trud. Bilo je poučno, obenem pa smo se tudi prijetno zabavali.

Zapisali: dijaki SLŠ in Jože Šemrov, mentor kulturnega programa
Fotografija: Franci Novak, prof.

les 2

Znanje in zavedanje o lesu ima pridih čarobnosti in nekaj skrivnostnosti, delati z lesom je kreativno in lepo.

(neznan avtor)

les 3

Če ne bi bilo lesa, bi ga bilo treba izumiti.

(Teischinger)

les 1

Les brez gozdov je prav tako nepredstavljiv kot dan brez lesa.

(Patrick Moore)