fb-sls-lj


Srednja lesarska šola Ljubljana

Aškerčeva 1
1000 Ljubljana

Tajništvo: 01 2411 662
Ravnateljica:   01 2411 624
Zbornica: 01 2411 622
Svet. služba:   01 2411 614
Fax: 01 2411 663

lesarska@sclj.si

Uradne ure tajništva:
vsak delavnik od 10.00 do 12.00

Dogodki

IGRAČA 2016/17 - 4. natečaj SLŠ Ljubljana

Okrog novega leta smo zaključili z zbiranjem izdelkov za šolski natečaj. Letos že četrtič. Očitno ustvarjamo tradicijo.
V prvem natečaju so dijaki sodelovali z izdelavo cokel (ideja ni bila moja, dijake je k sodelovanju nagovorila profesorica Špela Grum z učitelji praktičnega pouka). Naslednje leto smo izbrali temo poslovno darilo, v tretjem letu pa so dijaki izdelovali pručke oz. stolčke.
Vsako leto je več sodelujočih, tako je projekt postal že kar organizacijski izziv! Zbrati vse izdelke, urediti sezname, posneti fotografije, jih urediti v film, organizirati ocenjevanje, oblikovati in napisati plakete…. Veliko dela; vesela sem, da mi dijaki lahko tudi pri tem pomagajo in se izkažejo za zanesljive sodelavce... (večinoma). Gašper Jamnik je fotografije uredil v film, Kristjan Mušič je fotografiral večino izdelkov, nekaj pa so prispevali še drugi dijaki. Hvala! Hvala tudi profesorici Bernardi Jernejc, ki vzpodbujala svoje dijake, da so množično sodelovali.
Število sodelujočih je doseglo okroglo stotico; najbolj zagreti so bili dijaki 1a in 1b, 3a in 3b, ter 3.č. POHVALJENI! Napisali so tudi kratke zgodbice o nastanku svojih izdelkov; zelo so zanimive - kmalu bodo objavljene.
Naj se zahvalim vsem dijakom, ki so sodelovali lani, ker so omogočili razstavo svojih izdelkov vse do danes! Hvala za vašo potrpežljivost. Z njimi smo se pohvalili na Informativi, na Čaru lesu, pri predstavitvah naše šole na osnovnih šolah. Obiskovalci z drugih šol, poslovni partnerji so jih občudovali v našem razstavnem prostoru. Tudi predsednik vlade in gospa ministrica za šolstvo. Najdete jih na you tubu: https://www.youtube.com/watch?v=rRXg4iK_rqM Vsak izdelek bi našel kupca. Zanimivo in dobro je, da smo si ljudje različni, imamo različne okuse…., tako da res vsak izdelek najde svojega občudovalca.
Želim, da bi vsi dijaki odkrili veselje ob ustvarjanju in razvili strast do dela z lesom; ne zaradi ocen, hvale in pohvale, pač pa zato, da se zjutraj zbudijo s strastnim navdušenjem; česa se lotim danes, kako bi lahko rešil problem…. Pomembna je tudi lekcija, da noben izdelek ne pade kar iz papirja v realnost. Vedno se srečujemo s težavami in zapleti; nič hudega, morda prav zaradi tega nastane nekaj boljšega. Vesela sem tudi sodelovanja med dijaki… V slogi je moč.
Podelitev plaket in ocenjevanje še sledi; sodelovali boste tudi dijaki, tako kot že lani; no, o rezultatih pa po počitnicah!

Mentorica
Gabi Dolenšek prof.

Izdelke najdete tudi na you tube.

Lahko pa si ogledate tudi rezultate posameznih izdelkov, ocenili smo jih z (Z-zlato, S-srebro, B-bron).  In še foto album.

les 2

Znanje in zavedanje o lesu ima pridih čarobnosti in nekaj skrivnostnosti, delati z lesom je kreativno in lepo.

(neznan avtor)

les 3

Če ne bi bilo lesa, bi ga bilo treba izumiti.

(Teischinger)

les 1

Les brez gozdov je prav tako nepredstavljiv kot dan brez lesa.

(Patrick Moore)