fb-sls-lj


Srednja lesarska šola Ljubljana

Aškerčeva 1
1000 Ljubljana

Tajništvo: 01 2411 662
Ravnateljica:   01 2411 624
Zbornica: 01 2411 622
Svet. služba:   01 2411 614
Fax: 01 2411 663

lesarska@sclj.si

Uradne ure tajništva:
vsak delavnik od 10.00 do 12.00

Dejavnosti

V ponedeljek, 13. 3. 2017, smo si tudi maturanti ŠCL, Srednje lesarske šole v Cankarjevem domu ogledali letošnji največji gledališki projekt MGL in Drame ter CD, to je na oder postavljen roman VOJNA IN MIR Leva N. Tolstoja. Tako rekoč na dlani smo imeli celotni oder Gallusove dvorane in smo lahko spremljali odlično zasedbo igralskega ansambla omenjenih gledaliških hiš takoj pred odrom.
Kljub dobremu poznavanju literarnega dela smo se včasih tudi zgubili v pestrosti različnih likov in dogodkov.

Prvi del predstave je govoril o miru, drugi pa o vojni. Spoznali smo, da se vojna in mir prepletata ne samo v literarnem delu, ampak če to razumemo kot prispodobo, tudi v vsakdanjem življenju. Ugotovili smo, da se je v življenju vredno boriti za mir, tako na svetu kot v medsebojnih odnosih, saj vsaka vojna za sabo pusti samo opustošenje, žalost in uničena življenja, tako poražencem kot tudi t.i. zmagovalcem. Pravih zmagovalcev pa v tej »igri« ni!
To je hotel sporočiti Tolstoj in zgodovina nas uči, da se ni zmotil, zato tudi velja za eno najbolj aktualnih vseh časov, še posebej našega.
Z obiskom te spektakularne predstave v slovenskem kulturnem prostoru, ki smo jo spremljali iz prvih vrst, smo pokazali, da nam je mar za kulturo, kakor tudi za kulturno vedenje v gledališču in da smo korak ali dva pred slehernimi…

Amadej Voje, 4.B

les 2

Znanje in zavedanje o lesu ima pridih čarobnosti in nekaj skrivnostnosti, delati z lesom je kreativno in lepo.

(neznan avtor)

les 3

Če ne bi bilo lesa, bi ga bilo treba izumiti.

(Teischinger)

les 1

Les brez gozdov je prav tako nepredstavljiv kot dan brez lesa.

(Patrick Moore)