fb-sls-lj


Srednja lesarska šola Ljubljana

Aškerčeva 1
1000 Ljubljana

Tajništvo: 01 2411 662
Ravnateljica:   01 2411 624
Zbornica: 01 2411 622
Svet. služba:   01 2411 614
Fax: 01 2411 663

lesarska@sclj.si

Uradne ure tajništva:
vsak delavnik od 10.00 do 12.00

Napaka
  • JFolder: :datoteke: Pot ni mapa. Pot: /home/lesarska/public_html/images/galerije/Tabor_preživetja_na_Bledu_2014
Obvestilo
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/galerije/Tabor_preživetja_na_Bledu_2014

Dejavnosti

V petek, 3. oktobra 2014, smo se dijaki prvih treh letnikov Srednje lesarske šole Ljubljana in profesor Igor Stropnik odpravili na tabor preživetja na Bled. Do prostora, kjer smo bili nastanjeni čez vikend, smo prispeli pozno popoldne. Najprej smo si postavili šotore ter uredili ognjišča in si skuhali čaj. Pozneje smo si pripravili večerjo in drva za naslednji dan. Še isti večer nas je profesor presenetil z izzivom. Predlagal nam je, da bi se ponoči kopali v ledeno mrzli Savi Bohinjki. Večino nas ni mikalo, a dva sovrstnika sta le sprejela profesorjev izziv. Po hitri vrnitvi iz vode smo se odpravili nazaj proti taboru, še malo smo se ob ognju pogreli in se odpravili spat.

Naslednji dan smo se postopoma zbujali, prvi že ob šestih, ti so začeli pripravljati ogenj. Za zajtrk smo si spekli palačinke iz mase, ki smo si jo nekateri pripravili že doma. Okoli enajstih smo se odpravili v pustolovski park Straža-Bled. Tam smo počeli vse možne vragolije. Ko smo končali našo pustolovščino, smo se nekateri k jezeru odpeljali kar s sanmi. Potem smo se vrnili v našo vozilo in se odpravili nazaj v kamp. Spet smo začeli kuriti in tudi naredili amatersko švedsko baklo, to je vrsta ognjišča. Bili smo že zelo lačni, zato smo hitro nataknili na bodala pasjo radost in jabolka in vse skupaj nam je zelo teknilo. Nekaj časa smo še klepetali ob ognju in nato utrujeni kmalu zaspali.

Zadnji dan tabora smo se po dobrem spancu s težavo zbujali in začeli s pospravljanjem šotorov in prtljage. Malce smo še zakurili, da smo si pripravili zajtrk in skuhali čaj. Okoli desetih smo spakirali svoje stvari v kombi in zaključili naš tabor preživetja. Veseli in zadovoljni smo se vrnili v Ljubljano in med vrnitvijo že kovali načrte za nove dogodivščine.

Zapisal: Gašper Jamnik
Fotografija: Igor Stropnik

{gallery}Tabor_preživetja_na_Bledu_2014{/gallery}

 

les 2

Znanje in zavedanje o lesu ima pridih čarobnosti in nekaj skrivnostnosti, delati z lesom je kreativno in lepo.

(neznan avtor)

les 3

Če ne bi bilo lesa, bi ga bilo treba izumiti.

(Teischinger)

les 1

Les brez gozdov je prav tako nepredstavljiv kot dan brez lesa.

(Patrick Moore)