fb-sls-lj


Srednja lesarska šola Ljubljana

Aškerčeva 1
1000 Ljubljana

Tajništvo: 01 2411 662
Ravnateljica:   01 2411 624
Zbornica: 01 2411 622
Svet. služba:   01 2411 614
Fax: 01 2411 663

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Uradne ure tajništva:
vsak delavnik od 10.00 do 12.00

Dogodki

Projekt kanu

Kanu je v svojem prostem času izdelovalo šest dijakov. Projekt je nastal na pobudo profesorja športne vzgoje Igorja Stropnika in v sodelovanju z Anžetom Logarjem, izdelovalcem blejskih pletenj in protokolarne lesene ladjice na Ljubljanici. Kanu so izdelali v šolskih delavnicah ob pomoči učiteljev praktičnega pouka. Sicer pa so dijaki kanu izdelovali popolnoma sami in za to porabili okrog 300 ur. Izdelava je potekala v njihovem prostem času tudi do poznih popoldanskih ur. Ob tem je treba poudariti, da gre za tradicionalni kanadski kanu, za katerega je treba zelo veliko rokodelskih spretnosti. Pohvalno je to, da dijaki cenijo tradicijo, ki jo vse bolj izpodriva sodobna tehnologija.

Splovitev unikatnega lesenega kanuja je potekala na Bledu v ponedeljek, 23.6.2014 ob 10.00 uri na obrežju Blejskega jezera v bližini Grand Hotela Toplice Bled. Splovitve se je udeležil Aljuš Pertinač, državni sekretar MIZŠ. Šolska delegacija ga je pričakala pred vhodom v Grand Hotel Toplice.
Po krstu kanuja in splovitvi so se dijaki odpravili na veslaško avanturo po Sloveniji. Njihov načrt je preveslati Blejsko in Bohinjsko jezero, se po Soči spustili do morja in preveslali celotno slovensko obalo. Avantura se zaključi v Portorožu.

Fotografija: Primož Černe

 

 

les 2

Znanje in zavedanje o lesu ima pridih čarobnosti in nekaj skrivnostnosti, delati z lesom je kreativno in lepo.

(neznan avtor)

les 3

Če ne bi bilo lesa, bi ga bilo treba izumiti.

(Teischinger)

les 1

Les brez gozdov je prav tako nepredstavljiv kot dan brez lesa.

(Patrick Moore)